Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling

Soms wordt het teveel voor een gezin en blijven problemen zich maar opstapelen. Dit kan te maken hebben met een combinatie aan factoren, zoals de ontwikkeling of de opvoeding van een kind. Dit resulteert in een verstoorde balans in het gezin. Er moet verandering plaatsvinden om ervoor te zorgen dat de rust wederkeert en het kind een goede opvoeding krijgt zodat het niet uit huis hoeft. Unik helpt je hierbij.

Heeft jouw kind andere dingen nodig in de opvoeding dan de meeste kinderen? En kun je daar wel wat ondersteuning bij gebruiken? Bij UniK helpen we je graag door middel van Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling.

Gezinsbehandeling van UniK die past bij het gezin

Intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling (IOG) is speciaal ontwikkeld voor gezinnen waarin kinderen of jongeren te maken hebben met een verstandelijke beperking. Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling biedt ondersteuning bij gezins- en/of opvoedingsproblematiek om het gezinsklimaat te verbeteren. Het kind kan hierdoor zich goed ontwikkelen en kan het veilig opgroeien. Ook zorgt het ervoor dat de draaglast kleiner wordt voor de ouder(s) en de draagkracht wordt verbeterd. Deze gezinsbehandeling zorgt dus voor een positief  effect op het hele gezin. Vaak hebben deze kinderen ook andere problemen (gedrag, emotioneel, sociaal) waardoor hun ontwikkeling achterblijft. UniK helpt hierbij.

IOG is een oplossingsgerichte benadering die zich vooral richt op wat er (al) goed gaat. Dit is wat gezinsbehandeling voor jou kan betekenen:

  • Het gezinsklimaat verbeteren zodat het kind veilig kan opgroeien en zich goed kan ontwikkelen.
  • De gedragsproblemen van het kind/de kinderen verminderen.
  • Zorgen dat ouders minder opvoedingsbelasting ervaren door hun opvoedingsvaardigheden te helpen vergroten.
  • De vaardigheden van de gezinsleden helpen vergroten om beter gebruik te (leren) maken van hun sociale netwer

Nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Neem contact op met UniK via 088 – 205 2345 of onze contact pagina op deze site.