Autisme

Wat als je (of iemand in je omgeving) autisme hebt? Bij UniK helpen we je graag.

Structuur en voorspelbaarheid ondanks autisme

Als de diagnose autisme valt, is dit vaak heel ingewikkeld voor die persoon maar ook voor het netwerk om de persoon met autisme heen.  Autisme heeft invloed op alle levensgebieden. De kans is groot dat iemand minder goed functioneert op sociaal gebied en sterke behoefte heeft aan structuur en voorspelbaarheid. Ook communiceert iemand met autisme vaak op een andere manier met zijn omgeving. Dit alles maakt dat het leven met autisme, of het leven met iemand met autisme niet altijd makkelijk is. UniK probeert hierbij ondersteuning te bieden in de vorm van passende zorg, zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij.

Autisme met een verstandelijke beperking

Naast het autisme kan het ook zijn dat iemand ook een verstandelijke beperking heeft. Waardoor de ontwikkeling van de persoon met autisme, niet alleen door het autisme anders verloopt, maar ook door zijn/haar verstandelijke beperking. Dit maakt het leven soms nog ingewikkelder. Bij UniK begrijpen wij deze situaties en bieden wij ondersteuning.

Bij UniK ondersteunen we je om de problemen rondom autisme te verminderen. Als je klant bent, maar ook als ouder of netwerk. Door verschillende gesprekken te voeren en testen te doen, weten we precies hoe we jou (of iemand in je omgeving) het beste kunnen helpen:

  • Inzicht geven in wat autisme inhoudt, zodat mensen zichzelf beter begrijpen.
  • Ouders en/of het netwerk helpen meer begrip te krijgen voor het autisme van hun kind/relatie.
  • Hulp bij eetproblemen door het autisme.
  • Hulp voor kinderen die vastlopen op school door hun autisme.
  • Onderzoeken waar moeilijk gedrag vandaan komt, en dit helpen te verminderen.
  • Ondersteunen bij plannings- en organisatievaardigheden.

Nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Neem contact op met UniK via 088 – 205 2345 of onze contact pagina op deze site.